Matematik

hvad gør jeg forkert? regnefejl

04. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

vektorerne a og b er givet 

a = [2;2t-3] og b = [4;7t-5]

skal bestemme t så vektorerne er parallelle. så prikproduktet skal være 0. 

a * b = 0 

(2*4)+(2t-3*7t-5) = 0 

herfra går det galt. hvordan kommer jeg videre


Svar #1
04. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

 en eller anden der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. maj 2011 af SuneChr

Det er determinanten, som skal være 0, ved parallelitet. Eller (a tværvektor) prik (b vektor) = 0.

Løs denne:            (3 - 2·t)·4  +  2·(7·t - 5)


Svar #3
04. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

uddyb tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. maj 2011 af SuneChr

Brug vektor regnereglerne:         ab   ⇔  a • b  = 0                       a || b   ⇔  â • b  =  0

# 2 skal løses m.h.t.  t , som indsættes i vektorernes koordinater.   Ligningen skal være = 0.


Svar #5
04. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

 hvordan kommer du frem til det:  (3 - 2·t)·4 + 2·(7·t - 5)


Svar #6
04. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

fandt ud af det. det er self. tværvektoren af vektor a. 

kan det passe t = -1/3 


Skriv et svar til: hvad gør jeg forkert? regnefejl

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.