Matematik

Afsted

07. maj 2011 af søttrup (Slettet)

Hej

Jeg vil hører om der er nogle der kan hjælpe mig med en formel for udregning af afsteden melle to roer.

Jeg skal vide hvor langt der vil være mellem dem: den ene ro 500m på 2,09 sek. og den anden 1,59 sek.?

MVH Johnny.


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. maj 2011 af cillekaa (Slettet)

 Brug forholdsligningen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. maj 2011 af SuneChr

# 0 :

Spørgsmålet er vel snarere, hvor langt fra MÅL de mødes, hvis de har startet samtidig det samme sted?

Eller den anden mulighed: Til hvilket tidspunkt mødes de, hvis de er startet samtidig?


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. maj 2011 af SuneChr

# 2:  Slettes.

SECC


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. maj 2011 af SuneChr

Dén roer, som ror  500 m på 1,59 sek, vil jeg gerne sponsorere. ( sponsoroer )

Her er igen et eksempel på mangelfuld, sjusket eller kritisabel opgavestillen. Man må gerne være kritisk over for opgaven, før man stiller den.


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. maj 2011 af SuneChr

# 2 - 4:  Nåh, alle gode gange - fire:         # 0:   2,09 sek. = 2·60 + 9 sek.     og    1,59 sek. =  1·60 + 59 sek.

Til tiden t sek. efter start, er den ene roer nået  t·500 / 129 m ud.  Den anden roer t·500 / 119 m ud.

Afstanden imellem dem, til tiden t sek., er derfor:   t·500 / 129  -  t·500 / 119  =  0,3257·t  meter      (4 dec.) 

Afstand i opgaven her er selvfølgelig en tænkt situation, hvor bådene er punktformige og bevæger sig på en ret linje.


Svar #6
08. maj 2011 af søttrup (Slettet)

Hej igen.

Jeg kan godt se, hvad du mener med min opgavestilling og undskylder mange gange af jeg begik denne fejl, men jeg er som skrevet ikke den hurtigste knallert på havnen:-( men mit matematik er ikke godt og jeg kan ikke helt gennemskue regnstykket.

Jeg kan ikke helt følge regnstykket, da jeg ikke er klar over hvad t står fot og hvor kommer det med (4 dec.) fra

Jeg ville meget gerne hvis du vil skære det helt ud i pap for mig.

Det er selvfølgelig som du har regnet ud 2 min. og 9 sek. for den ene og den anden 1 min. og 59 sek. der er deres tid på 500m, og de starter samtidig med at ro og de ror på en bane der er lige for dem begge. Og så er det jeg gerne ville kunne regne ud, hvor langt B(2,09 min.) har op til A(1,59 min.), da A er roet i mål.

MVH Johnny. 


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2011 af SuneChr

Vi skal først finde ud af, hvor langt fra START B er, når A er i MÅL.
Vi skal derfor indsætte  t = 119  i B’s funktion.
Kalder vi B’s funktion     fB(x)  =  t·500/129
fås:      fB(119) = 119·500 / 129 m = 461,240 m
Når A er i MÅL, er afstanden |AB| derfor 500 – 461,240 m = 38,760 m
 


Brugbart svar (0)

Svar #8
08. maj 2011 af SuneChr

Vil vi hellere ha' den meget korte version, ser det sådan ud:

Tidsforskellen er 10 sek.  På 10 sek. tilbagelægger B:    10·500 / 129 m  =  38,760 m

Der benyttes her, at tilbagelagte afstand = hastighed gange tid.


Skriv et svar til: Afsted

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.