Matematik

løs ligningen og En funktion f er givet ved

08. maj 2011 af sallykhaled (Slettet)

ligning:  7x+2=5x+10.

Funktion: f(x) = x^2+5x+1.

kan nogle, løse dem med mellemregninger, så jeg kan se hvordan det er regnet ud. det her er et eksempel, så jeg ved hvordan man regner på sådan noget.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Ligningen lôses ved at isolere x, tr0230k 5x fra på hver side, træk 2 fra på hver side, og divider med 2 på hver side.

Hvad skal du med den funktion? Funktionen er et 2.-gradspolynomium.


Svar #2
08. maj 2011 af sallykhaled (Slettet)

ok tak men jeg forstod ikke lige tr0230k?

jeg læser i min matematik bog, og løser nogle at dets opgaver. men hvad betyder det så at funktionen er 2.-gradspolynomium?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af AskTheAfghan

tr0230k = træk

   2.-gradspolynomium er en parabel..  f(x) = ax2 + bx + c


Brugbart svar (1)

Svar #4
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

tr0230k -> Træk, hvor æ'et åbenbart er blevet til et flot tal.

Hvis du læser i din matematikbog skal du forstå stoffet inden du kaster dig ud i at lave opgaver. Ellers kommer du til situationer som denne.

Et andengradspolynomium vil sige, at funktionen indeholder et led, hvori der indgår en ubekendt, opløftet i anden potens. I din funktion er den ubekendte x. Du kan se, at funktionen indeholder et led, hvori x opløftes i anden potens: 1x2 , eller bare x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Jeg takker AskTheAfghan og Dulugtergrimt i #2 og #3 for hjælp med at oversætte mit lidt for hurtige svar i #1. Jeg har ikke et dansk keyboard, så jeg skriver æ, ø og å ved hjælp af Alt-koderne, og her var den altså smuttet. I samme #1 var "løses" blevet til "lôses", der dog ligger lidt tættere ved det tilsigtede. Jeg beklager den unødige forvirring.


Svar #6
08. maj 2011 af sallykhaled (Slettet)

Når nu forstår jeg det.. i skal have mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: løs ligningen og En funktion f er givet ved

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.