Matematik

Hjælp til opstart (analytisk plangeometri).

08. maj 2011 af Math5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen! :-)

Jeg har set mig blind på disse to opgaver, og mangler noget hjælp til, at komme igang. Kan i give mig nogle hints om hvor jeg skal starte?

På forhånd tak! :-)

Mathias Winkel Andersen.

De to opgaver lyder:

- Opgave 2
I et koordinatsystem er en linje l bestemt ved ligningen:

3x+y+12=0


Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C(2,2), og som tangerer l.

Hjælp
Radius til cirklen findes som afstand mellem punkt og linje.


- Opgave 3
I et koordinatsystem er en cirkel bestem ved ligningen

x2+2x+y2-4y-3=0

og en linje ved ligningen

y=4x

a) Bestem centrum og radius for cirklen.
b) Bestem koordinaterne til skæringspunkterne mellem cirklen og linjen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Opgave 2

Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C(2,2), og som tangerer

Når en cirkel har centrum i et kendt punkt  har den ligningen     (x-2)2 + (y-2)2 = r2

radius finder du ved af formlen  dist (P,m) = (l ax1+by1 +c I)/ √(a2+b2)      hvor  ( x1;y)  er punktet (.Cirklens centrum) og a,b og c er linjen for ligningen    a= 3    b= 1    og c = 12 


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

Opgave 3

x2+2x+y2-4y-3=0   =>  (x+1)2-1 + (y-2)2-4-3 =0  =>  (x+1)2 + (y-2)2 =8     du har her opløst ligningen i faktorer. Husk at trække fra når du tager det dobbelte produkt.  Du ser nu at cirklens centrum er    (-1;2)  og at radius er r2 = 8    => r = √8


Svar #3
08. maj 2011 af Math5 (Slettet)

Mange tak for hjælpen! :-)


Skriv et svar til: Hjælp til opstart (analytisk plangeometri).

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.