Matematik
Find areal af punktmængde
Hej
Jeg har problemer med opgave 13 i den vedhæftede fil.
På forhånd tak!!
Svar #1
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
Hvori består problemerne?
a) Arealet findes som integralet
A(M) = 0∫3 f(x) dx
b) Tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen
y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)
c) Den ene del, hvori tangenten deler M, er en trekant, hvis areal let kan findes.
Svar #3
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#2
Her er x0 = 0 . Beregn f(0) og f'(0) og indsæt det i tangentens ligning.
Svar #5
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#4
x er den variable i tangentens ligning. Ligningen har formen y = a·x + b .
Svar #10
08. maj 2011 af CJ3 (Slettet)
Okay, tak.
Jeg forstår ikke helt, hvordan jeg finder ud af, hvor tangenten går?
Svar #13
08. maj 2011 af CJ3 (Slettet)
Skal man så, for at finde arealet igen, bruge den samme formel som længere oppe?
Svar #16
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)
#15
Hele punktmængdens areal er integralet i #1 under a) . Tangenten deler denne punktmængde i to dele, hvoraf den ene del er den trekant, hvis areal mathon beregnede for dig i #12. Afealet af den anden del er så resten, dvs. integralet minus arealet af trekanten.
Skriv et svar til: Find areal af punktmængde
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
