Matematik

Differentialregning

08. maj 2011 af larsdrengen (Slettet)

Bestemmelse af ligning for den tangent til grafen for funktionen f(x) = –x2 +3–4x, der har hældningskoefficienten 4:


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af mathon

                f '(x) = -2x - 4

                f '(xo) = -2xo - 4 = 4

              


Svar #2
08. maj 2011 af larsdrengen (Slettet)

 super god forklaring mathon.

noooot


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. maj 2011 af mathon

                f '(-4) =  -2xo - 4 = 4

                 -2xo = 8
  
                  xo = -4

                  f(-4) = -x2 - 4x + 3 = -(-4)2 - 4·(-4) + 3 = -16 + 16 + 3 = 3

indsæt i tangentligningen:
 
                 y = f '(xo)·(x - xo) + f(xo)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.