Matematik

Forskrift hjælp

08. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg har brug for forskiften for en stykkevis funktion... 

Et selskab har følgende priser 
For de første 180 minutters samtale pr. måned betales en minutpris på 20 øre. Samtaler
ud over 180 minutter pr. måned koster 50 øre pr. minut.
Den samlede pris ved x minutters samtale pr. måned kan beskrives ved en stykkevis
lineær funktion f.
a) Bestem en forskrift for f.
 

Kan det være f(x)=20x for x≤0≤180

                                 50x for x > 180


Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Den første del af forskriften er korrekt; men man skal jo kun betale den dyre takst for de minutter, der ligger ud over de 180 minutter. For x > 180 bliver forskriften derfor f(x) = 3600 + 50·(x -180) , x > 180 .


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2011 af andreaspeter89 (Slettet)

Ja det vil jeg mene bortset fra x<0. hvis x=0 er det vel gratis ;)


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. maj 2011 af peter lind

Nej. Den første del er rigtig; men den anden del skal du tilpasse, så du får en kontinuert funltion


Svar #4
08. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Hvordan kommer du frem til 3600? Du ganger 20 med 180(lol så langt så godt). Og det man fordi der allerede er talt 3600 min? Jeg vil meget gerne forstå det her, da stykkevis funktioner er min eneste rigtige achillessene i dette kursus....

En god potion forklaring eller et link hvor man lige kan komme ind i kampen på.

Tak igen


Brugbart svar (1)

Svar #5
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, hvis der tales i over 180 min, skal man jo først betale for de 180 minutter til den lave takst, og dernæst betale den dyre takst for de minutter, der ligger ud over de 180 min. Når x er det samlede antal minutter, er x -180 antallet af minutter, der ligger ud over de 180 minutter.


Svar #6
08. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Tak for det, har forstået det 95% nu. Skal lige reflektere over hvorfor det er -180 og ikke +180, men det er småting. TAK!!!!


Brugbart svar (1)

Svar #7
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis der tales i ialt x minutter, og af dem blev der talt 180 minutter til den lave takst, hvor mange minutter blev der så talt til den høje takst? Det er det, der skal reflekteres over.


Brugbart svar (1)

Svar #8
08. maj 2011 af peter lind

Den første del holder. Hvis du taler i 180 minutter skal du betale 180*20 øre eller sagt på en anden måde. Det er det du skal betal for de første 180 min. For de følgende minutter skal du betale 50 øre. Hvis du betaler i mere end 180 minutter skal du også betale for minutterne over. Dette antal minutter er x-180 så der skal betales 50*(x-180)


Svar #9
08. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Mange tak allesammen 99% forstået ;). Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Forskrift hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.