Matematik

diff.ligning(tangent i punkt)

08. maj 2011 af Yow! (Slettet) - Niveau: A-niveau

Brugbart svar (1)

Svar #1
08. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at tangenten til grafen for funktionen f(x) i punktet (x0 , f(x0)) har ligningen

y = f'(x0)·(x - x0) + f(x0)

I opgaven er x0 = 2, og opgaven giver værdien for f(2) . Benyt differentialligningen til at beregne f'(2) og indsæt disse værdier i tangentens ligning.

Man skal således ikke løse differentialligningen for at besvare opgaven.


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. maj 2011 af mathon

            dyo/dxo = (xo3+1)/yo = (23+1)/4 = 9/4

            tangentligning i (2,4):

                                                         y = (9/4)·(x-2) + 4


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af peter lind

Indsæt de givne værdier i differentialligningens højre side og du har hældningen af tangenten. Desuden kender du et punkt, som ligger på tangenten.


Svar #4
08. maj 2011 af Yow! (Slettet)

nåhja...selvfølgelig... tak for hjælpen... :)


Skriv et svar til: diff.ligning(tangent i punkt)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.