Matematik

Differentiering af r-formler

10. maj 2011 af laine18 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej jeg er en 1års elev der ikke kan komme videre, da jeg stødte ind i dette spørgsmål.

Forklar forskellen på formlerne i forbindelse med renteformlen(fremskrivningsformlen), annuitetsopsparingsformlen og låneformlen, gør herefter rede for betydningen af de anvendte symboler.

Kan i hjælpe mig?

Mvh. Laine


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Skal du forklare forskellene eller differentiere dem? Der er en forskel på de to begreber.


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. maj 2011 af mathon

hvad er forskellen på

                                        • et indsat engangsbeløb, der urørt trækker rente

                                        • flere gentagne terminsindsættelser, der trækker rente      ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. maj 2011 af mathon

   • et indsat engangsbeløb, der urørt trækker rente                  eksponentiel udvikling          Kn = Ko·(1+r)n

                                                                                                             n: antal terminer
                                                                                                             Kn: kapitalværdi efter n terminer
                                                                                                             r: rentefod = p/100
                                                                       

   • flere gentagne terminsindsættelser, der trækker rente         annuitet       An = y·[(1+r)n - 1] / r

                                                                                                             n: antal indsættelser
                                                                                                             y: (termins)ydelsen
                                                                                                             r: rentefod = p/100

                                  


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. maj 2011 af mathon

gældsformel

                                Ao = G = y·[1 - (1+r)-n)] / r


Svar #5
10. maj 2011 af laine18 (Slettet)

Jeg skal forklare forskellen, undskyld :-)


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. maj 2011 af mathon

begge udledes af
den generelle formel

                                                  Ap = y·[(1+r)p - (1+r)p-n] / r                         p er terminsnummeret


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. maj 2011 af mathon

  ...terminsnummeret begynder med nummer 0


Skriv et svar til: Differentiering af r-formler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.