Matematik

(første) afledede

11. maj 2011 af terbium (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej sidder lige med denne her f(x) = 5sin(8x+2)-2 og jeg skal bruge f´

kan jeg ikke bare substituere den indre funktion med u 

5 dy/dx sin(u) hvor u er 8x+2 = 5 cos(u) også g´= (8x+2)´ = 8 

= 8*5(cos(8x+2) 

jeg kan ikke lige huske kædereglen er der en der lige kan skrive det ordenligt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 jo det er sådan du gør.


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

 Behøves ikke ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af AMelev

Metoden, du benytter er helt i orden, men din formidling er ikke helt - da du mikser u og y.

f(x) = 5sin(8x+2)-2

Du kan skrive u = g(x) = 8x+2 og h(u) = 5sin(u) - 2

f(x) = h(g(x)) så f '(x) = h'(u)* g'(x) = 5cos(u) * 8 = 8*5cos(8x+2)

Du kunne lige så godt have brugt y i stedet for u, men du kan ikke have både dy/dx og sin(u) her.

 y = g(x) = 8x+2 og h(y) = 5sin(y) - 2

f(x) = h(g(x)) så f '(x) = h'(y)* g'(x) = 5cos(y) * 8 = 8*5cos(8x+2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 

så er den vist også barberet.


Svar #5
11. maj 2011 af terbium (Slettet)

barberet helt ned ...  tak for svaret 


Skriv et svar til: (første) afledede

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.