Matematik

Reducering

12. maj 2011 af cllsLkh (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hvordan reduceres (x+3)-(x-3)   ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. maj 2011 af NejTilSvampe

1(x+3) + (-1)(x-3) 

gang ind i parenteserne

1x + 1*3 + (-1x) -1*(-3) 

x + 3 - x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. maj 2011 af mathon

                          x + 3 - x + 3 =


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. maj 2011 af pilovich (Slettet)

Man skal jo selvfølgelig ophæve begge parenteser:

(x+3), kan bare ophæves = x+3

Med -(x-3), skal fortegnet ændre = -x+3

altså bliver ligningen:

 x+3-x+3

=

6


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.