Matematik

isolere bogstaver til imorgen :(

12. maj 2011 af molve (Slettet) - Niveau: 8. klasse

E               E                   E                              E                = ?
V                V                   V                              O               = 405
O               E                  V                              O                = 372
O               O                  V                              V                = 390
=                =                    =                             =
372           369             402                         372
 

skal finde værdien af hver boogstav og skrive resultatet af 4*E altså "?"


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er tre ubekendte E, V, og O .

Omskriv rækkerne og søjlerne til ligninger, og løs det resulterende system af ligninger.


Brugbart svar (1)

Svar #2
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Tag de første to søjler.
 

Forskellen mellem dem er, at et O udskiftes med et E, hvilket gør resultatet
 

(402-369 =) 33 større. Altså E = O + 33
 

Det var den ene ligning.
 

På samme måde gennemgår du de andre søjler og rækker og får lavet 2 ligninger mere.
 

Pludselig har du tre ligninger med tre ubekvemme - og så er det jo ikke så svært ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
12. maj 2011 af mette48 (Slettet)

e+3v=402

2o+2v=390  og 2o+v+e=372 ⇒ v-e=18 ⇒e=v-18

v-18+3v=402

4v=420


Brugbart svar (1)

Svar #4
12. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Jamen så kan du jo nøjes med at skrive af fra # 3

Det er osse meget nemmere.


Svar #5
12. maj 2011 af molve (Slettet)

nej vil forstå opgaven :S Har ikke forstået det med søjlerne :S


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du skal ikke hænge sig i udtrykket "søjler". Men du kan altså se, at du har 4 vandrette rækker og 4 lodrette rækker. Hver række er altså en ligning, der tilsammen giver det tal der står ud for.
Det Andersen mener med at omskrive rækker og søjler til ligninger er, at du ser på den første vandrette række. Der står:

E+E+E+E = ? <- en ligning

Så ser du på den næste række. Der står:

V+V+V+O = 405 <- en ligning

Så den næste:

O+E+V+O = 372 <- en ligning

og sidst:

O+O+V+V = 390 <- en ligning.

Det samme kan du gøre for de lodrette rækker.

Fortsæt som Krabasken siger..


Brugbart svar (1)

Svar #7
13. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis vi lægger de fire søjler sammen skal vi jo få det samme, som hvis vi lægger de fire rækker sammen.

Summen af de fire søjler er 372+369+402+372.

Summen af de fire rækker er 4E + 405+372+390 , så derfor må de 4E være lig med summen af de 4 søjler minus summen af de 3 kendte rækker, så derfor har vi

4E = 372+369+402+372 - (405+372+390)

      = 372+369+402-405+372-372-390

      = 372+369-3-390

      = 369-(390-369)

      = 369-21

      = 348


Skriv et svar til: isolere bogstaver til imorgen :(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.