Matematik

Finde halveringstid

13. maj 2011 af ArtificialFacts (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :-)

Jeg sidder her med en matematik opgave og er gået lidt i stå. Opgaven lyder således:
En person indtager 3 mg af rusmidlet. Hvor meget af rusmidlet har personen tilbage i kroppen efter 1, 2, 5, 12, 24 og 100 timer.

Til det bruger jeg formlen M = M0 * a^t     hvor vi i forvejen har fået oplyst at a = 0,95

Så mine beregninger kommer til at se således ud:

Efter 1 time:      M = 3 * 0,95^1 = 2,85 mg

Efter 2 timer:    M = 3 * 0,95^2 = 2,707 mg

Efter 5 timer:    M = 3 * 0,95^5 = 2,32 mg

Efter 12 timer: M = 3 * 0,95^12 = 1,62 mg

Efter 24 timer: M = 3 * 0,95^24 = 0,88 mg

Efter 100 timer: M = 3 * 0,95^100 = 0,018 mg

Opgaven lyder nu:

Bestem halveringstiden for rusmidlet

- og det er her jeg er stået af, for hvordan gør jeg det?

 

På forhånd, tak for hjælpen!


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2011 af mathon

                             T½ = log(1/2) / log(0,95)


Svar #2
13. maj 2011 af ArtificialFacts (Slettet)

 Tak for hjælpen! 

Ved du eventuelt, hvordan jeg kan finde konstanten a, hvis jeg har oplyst halveringstiden?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2011 af mathon

               y2/y1 = aΔt

               (1/2) = a

                    (1/2)1/T½  =  (a)1/T½

               (1/2)1/T½ = aT½·1/T½                                                       "værktøj"      (an)m = an·m

               (1/2)1/T½ = a1

               a = (1/2)1/T½


Skriv et svar til: Finde halveringstid

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.