Kemi

Zn + H3AsO3 => Zn2+ +AsH3

13. maj 2011 af kemicalie (Slettet) - Niveau: C-niveau

Har brug for hjælp til denne redoxreaktion:

Start i sur væske

Zn + H3AsO3 ⇒ Zn2++ AsH3

Ve. side: Zn = 0, H3AsO3 = +6

Hø. side: Zn = 2+, AsH3 = ? Hvad skete der med Oxygen?

Hvordan løser jeg den?


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2011 af mathon

                                         0             +3                 +2             -3
                                         Zn   +   H3AsO3   --->    Zn2+   +    AsH3

       op   ned   antal
Zn    2                3
As            6        1


Svar #2
13. maj 2011 af kemicalie (Slettet)

Altså AsH3 er jeg med på er -3, er H3AsO3 +3 fordi O3= -2 *3 = -6 + 3*H = 3 = 3???

Og hvad så videre? Hvad skete der med O?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2011 af mathon

    
 antalsafstemning                        3 Zn   +   H3AsO3    --->    3 Zn2+   +    AsH3

afstemning af ladning                  3 Zn   +    H3AsO3    +   6   H+   --->    3 Zn2+   +    AsH3

afstemning af hydrogen               3 Zn   +   H3AsO3   +   6 H+   --->    3 Zn2+   +   AsH3   +   3 H2O

kontrol af oxygen                                               3 O                         --->                   3 O


Svar #4
13. maj 2011 af kemicalie (Slettet)

Jeg forstår ikke hvorfor? Hvorfor 3 Zn? Hvorfor ikke 6?


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2011 af mathon

opgange i alt = 3·2 = 6
nedgange i alt = 1·6 = 6


Svar #6
13. maj 2011 af kemicalie (Slettet)

Ja undskyld, jeg forstår det simpelthen ikke...


Skriv et svar til: Zn + H3AsO3 => Zn2+ +AsH3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.