Matematik

forkort brøk med ubekendte

13. maj 2011 af vasv88 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Jeg mangler hjælp til at forkorte følgende brøk :

(K + Kr) / (1+r) 

Det er rigtig rigtig mange år siden jeg havde om brøker, og jeg er helt på bar bund :S

på forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2011 af mathon

     (K + Kr) / (1+r)

    K(1+r) / (1+r) = K


Svar #2
13. maj 2011 af vasv88 (Slettet)

Mange tak :)

kunne du måske komme med en lille forklaring.. for det der giver egentlig ikke lige nogen mening for mig.. hvor blev Kr i tælleren af ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2011 af mette48 (Slettet)

(K + Kr) / (1+r) =       sætter K uden for parentes i tælleren

K(1+r) / (1+r) =         forkorten med (1+r) så det forsvinder i tæller og nævner

K/1 = K


Svar #4
13. maj 2011 af vasv88 (Slettet)

aahh.. nu giver det mening,.. mange tak :)


Skriv et svar til: forkort brøk med ubekendte

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.