Matematik

differentiallining igennem punkt

13. maj 2011 af 98676363 (Slettet)

 hej 

bestem løsningen til differentialligningen hvis graf går gennem x0 og y0 når 

dy/dx=3y  punktet er (0,3)

kunne virkelig godt bruge noget hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

y ' = 3y har jo løsningen y = c·e3x

Find c ved at indsætte (0,3)


Svar #2
14. maj 2011 af 98676363 (Slettet)

 nårh  okay 

men kan du ikke lige regne det her igennem har prøvet med det ret forkert .................

y’=1/2*y går igennem (ln4,2)

så hvad du siger er at at jeg kan skrive de op på løsningen 
dy/dx k*y er løsning til f(x)= c*e^kx

men så når jeg putter det ind i sætningen bliver det dette ,,,

c*e^0,5*x

2=c*e^0,5*ln4

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2011 af mathon

                     y = e(1/2)x                       C = 1


Svar #4
14. maj 2011 af 98676363 (Slettet)

 jamen i min matematik bog står der at resultatet bliver 4e^(-x/2)

det forstår jeg ikke noget af


Svar #5
14. maj 2011 af 98676363 (Slettet)

 jeg undskylder mange gange jeg glemte at der skulle - foran 0,5 ..... tak for hjælpen ellers 


Skriv et svar til: differentiallining igennem punkt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.