Matematik

hjælp med mat!! :-(

13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

Sammenhængen mellem længden af et pendul og pendulets svingningstid kan beskrives

ved
T= 2,0 * x^0,50?,
hvor x er længden (målt i meter), og T er svingningstiden (målt i sekunder).

a) Bestem pendulets svingningstid, når længden er 0,60 meter.
b) Hvor mange procent vokser svingningstiden, når pendulets længde øges med 75 %?

Hjælp mig ! :-(


Brugbart svar (1)

Svar #1
13. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

a) Indsæt x = 0,6 og beregn T

b) Beregn (T(1,75x) - T(x)) / T(x) og udtryk det i %.


Svar #2
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 Jeg er skide dårlig til matematik, så jeg forstår desværre ikke det du skriver :-(

-vil du ikke skrive tallene ind som de skal regnes ud, så indtaster jeg det selv ind på lommeregner :-S


Brugbart svar (1)

Svar #3
13. maj 2011 af SuneChr

# 2 :   Du skal ikke opgive dét, du ikke forstår, men derimod spørge videre. Du har fået hjælp til at komme videre med opgaven. Det er manglende anerkendelse af hjælpen.

# 2 :  For øvrigt lærer du ingenting, ligesom så mange andre, ikke noget ved, med bind for øjnene, at taste ind på "dummeren".


Svar #4
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

0.60 meter *1.75 = længden = 1.05

x= 1.05

hvad så nu? er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #5
13. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er det, du har svaret på?

I spm. a) skal du indsætte x = 0,6 i forskriften for T, altså skal du beregne T = 2,0·0,60,50 = 2,0·√(0,6)


Brugbart svar (1)

Svar #6
13. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Nej, du kender jo x. Den er jo 0,6 m. Du skal finde T. Gør nu, som Andersen siger.


Svar #7
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

Undskyld jeg ikke forstår matematik. Jeg har bare svært ved det og have forklaret spørgsmålene mange gange inden jeg forstår det, og sådan er der nogen, der har det :-)...

men tak fordi i gad og bruge tid på mig :-)


Brugbart svar (1)

Svar #8
13. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

HEY?? Har du løst den?

Kig på opgaven og se, at x og længde og 0,6 m er det samme. Der er også en formel, så du kan beregne tiden:

T = 2,0·√x

Hvad skal du så taste ind i lommeregneren for at finde T?


Svar #9
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 0,60?


Svar #10
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 altså skal det ikke give 1,5 ? :S


Brugbart svar (1)

Svar #11
13. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Næsten rigtigt. Tast 2,0*√0,6,  og hvorfor det?

Så har du tiden. Hvad får du?


Svar #12
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 jeg får den til at give 1,5


Svar #13
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 og min stigning i b vokser med 26,83. er det rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #14
13. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

#12

YES! og forklar mig så lige, hvorfor det var det, du skulle taste ind!


Brugbart svar (1)

Svar #15
13. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Nej, det er ikke korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #16
13. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

#13

Næh. Hvad har du tastet ind?


Svar #17
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 altså 2,0 var svingningstiden målt i sek. mens 0,60 var meter.. hmm jeg ved det faktisk ikke


Svar #18
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

 jeg tastede: 0,6 * 1,75 = 1,05 (1,05 = meter)

1,5/2,05 = 0,7317 = 73,17%

100% -73,17%=26,83%


Svar #19
13. maj 2011 af MissZaza (Slettet)

nej det er: (kvadratrod 7)/2 - 1 = 32,29%


Brugbart svar (1)

Svar #20
13. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

kvadratrod 7 ???

Er vi enige om Andersens formel? (T(1,75x) - T(x)) / T(x)

Hvad bliver T(1,75·x) ?


Forrige 1 2 Næste

Der er 28 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.