Matematik

Beregn konstanten k i ligning

15. maj 2011 af MahNas (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej

her er en opgave som jeg ikke kan løse

Der er givet ligningen: 2x^2-3k^2*x-(k+32)=0 , k E R

det oplyses, at x=4 er løsning til ligningen

Beregn konstaten k


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2011 af peter lind

Sæt x = 4 ind i ligningen. Dette giver en ligning til bestemmelse af k.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2011 af SuneChr

Indsæt  x = 4  så du får en 2.gradsligning i k, som løses på sædvanlig måde (m.h.t. k)

Se, hvor vi står i kø for at hjælpe !


Svar #3
15. maj 2011 af MahNas (Slettet)

jamen mange tak :D
jeg har gjort det sammen , og fik:

2*4^2-3k^2*4-(k+32)=0

så kommer det til at stå:

32-12k^2-k-32=0 <=> 32-32= 12k^2+k <=> 12k^2+k=0 ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2011 af peter lind

ja


Svar #5
15. maj 2011 af MahNas (Slettet)

hvordan kan jeg så komme frem til at k står alene ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. maj 2011 af mathon

                                        12k2 + k = 0

                                        12·k·(k + (1/12)) = 0


Svar #7
15. maj 2011 af MahNas (Slettet)

okay tusind tak :)


Skriv et svar til: Beregn konstanten k i ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.