Matematik

g(9)=2750 find a og b

15. maj 2011 af MrEr (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan ialverden finder jeg a og b?

g(0) = 1450

g(9)=2750

9 og 0 er år efter 1998


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. maj 2011 af NejTilSvampe

 kommer an på hvad slags vækst det er .. eksponentiel, potens, lineær noget helt andet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. maj 2011 af mathon

se


Svar #3
15. maj 2011 af MrEr (Slettet)

a*b^x

Kan ikke huske hvilken slags funktion det er


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. maj 2011 af NejTilSvampe

 b*a^x, det er en eksponentiel funktion, se link i #2.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2011 af mette48 (Slettet)

g(0) = 1450

g(9)=2750

y=b*ax

1450=b*a0⇒b=1450

2750=1450*a9

a9=2750/1450

a=9√2750/1450


Skriv et svar til: g(9)=2750 find a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.