Matematik

Finansiel Regning, lidt problemer. Jeg er i tvivl om b og c

17. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 En Hhx-klasse med 30 elever skal på studietur og vælger at spare op på en fælleskonto i den
lokale bank.
Studieturen vil koste 3.500 kr. pr. elev for fly tur/retur, hotel og morgenmad samt ekskursioner.
I hver af de kommende 9 måneder skal hver elev indbetale et fast beløb på fælleskontoen.
Renten er 0,25 % pr. måned.
Ved afrejsen om 9 måneder skal der stå 3.500 kr. pr. elev på fælleskontoen.


a) Beregn hvad hver enkelt elev skal indbetale pr. måned (afrundet til hele kr.).

y=3500*0,0025 / 1+0,0025^9 - 1 = 385,016

b) Hvor mange penge vil klassen samlet have fået tilskrevet i rente på deres indbetalinger?

30*3500= 105000

Kn=105000(1+0,0025)^9 = 107386

Eller

385,016*30=11550,5

An=11500,5*(1+0,0025)^9-1 / 0,0025 = 105000

Rejsetidspunktet udskydes 3 måneder, hvor det opsparede beløb på 105.000 kr. forbliver på
fælleskontoen.
c) Hvor stort et beløb står der på fælleskontoen efter de 3 måneder?

kn= 105000(1+0,0025)^3= 105789


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

b) Hvis vi går ud fra, at a) er korrekt regnet, vil de 30 elever gennem 9 måneder have indbetalt i alt

9·30·385,016kr = 103.954,30 kr

der resulterer i en saldo på 105.000 kr med renter. Renterne udgør da 105.000 - 103.954,30kr = 1.045,68 kr

c) er beregnet korrekt.


Svar #2
17. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Super!. Mange tak, syntes det var en lidt svær opgave b'en da man ikke er stødt på nogen formel eller noget lignende. Viser bare at man ikke skal undervurdere den logiske sans med hensyn til opgaverne, hvis det giver noget menning :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er jo ofte tilfældet i opgaver af et matematisk indhold, at en form for logisk tænkning fremmer opgavernes løsning.


Skriv et svar til: Finansiel Regning, lidt problemer. Jeg er i tvivl om b og c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.