Matematik

diff ligning

17. maj 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

dM/dt=p-0,03M

hvor M(0)=0

så skal jeg betemme den bestemte løsning

M=b/a+c*e^-ax

det bliver til

M=p/0,03+c*e^-0,03*0

men hvorfor er a ikke = -0,03 hvorfor skal fortegnet ikke med?! skal fortegnet ikke altid med når man "indsætter tal i formler" eller hvad det hedder?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af mathon

...fortegnet kommer ikke med i løsningsresultatet
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2011 af mathon

detajer
    i


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2011 af mathon

detajer   --->   detaljer


Svar #4
17. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

men normalt skal fortegn da med, er det kun når man arbejder med diff ligniger at det ikke skal med?


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2011 af mathon

Den problemstilling foreligger slet ikke.
Du har formentlig ikke forstået udledningen i linket
og genfremsætter blot det samme spørgsmål.

Selvfølgelig gælder der ikke andre fortegnsregler, når man arbejder med differentialligninger.    :-)
 


Skriv et svar til: diff ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.