Matematik

Kvadratroden

17. maj 2011 af Shaolina (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har bare et lille spørgsmål:

Hvordan beregner man fx den 3. kvadratrod af 7?

Jeg kan ikke indtaste det på min lommeregner, men hvad er så logaritmen til dette regnestykke (altså en anden måde at indtaste det på lommeregneren på). Jeg ved, at der findes en anden måde at indtaste det på selv den mest simple lommeregner. Er der nogen, som kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af mathon

              3√(7) = 71/3 = 7^(1/3)

.

...det hedder 3. rod af 7


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Der er ikke noget, der hedder 3. kvadratrod.

Anden (2.) roden af x kaldes kvadratroden

Tredie (3.) roden af x kaldes kubikroden

Og videre har vi fjerderoden og femteroden osv.

Tredeiroden af 7 er det samme som 7(1/3), altså 7 i en trediedel-

Man kan også regnedet  med logaritner:

 Tag log (eller ln) 7

Dividér denne med 3

Tag antilog heraf, (eller e i denne potens)

 Altså e((ln7)/3)  = 3V(7)

;-)


Svar #3
17. maj 2011 af Shaolina (Slettet)

Ok. Tak for hjælpen. Det var bare det, som jeg ville vide.


Skriv et svar til: Kvadratroden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.