Fysik

Watt, Volt og Ampere

17. maj 2011 af Problem0 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

 Jeg undskylder for min ignorance, men min lærer ville slå mig ihjel, hvis jeg stalte sådan et spørgsmål.

Ja, hvad er forskellen på de tre ovenstående? Jeg har altid kludret rundt i dem så det er vidst på tide, at jeg får styr på dem nu her op til min eksamen :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

Watt = energi( joule) per tid

volt = strømstyrken.

Amp = spændingen


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. maj 2011 af mathon

                   effekten P måles I W

                   spændingen U måles i V

                   strømstyrkenI måles i A

                                 U = R·I

                                 P = U·I = R·I2 = U2/R


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2011 af BabseBritta (Slettet)

#1

Det er forkert, at strømstyrken = volt...:

Watt = energi(joule) per tid

Volt = spændingen/spændingsforskellen

Ampere = strømstyrken

Derudover har du nok også hørt ordet 'Ohm' = modstand/resistans.


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

Hov. Det havde jeg ikke lige set. Undskylder mange gange. I har fuldstændig ret.  


Brugbart svar (0)

Svar #5
17. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

*Stillede


Skriv et svar til: Watt, Volt og Ampere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.