Matematik

Log eller kvadratrod?

18. maj 2011 af JudiGryAndersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa Jeg har en ekspotentiel funktion som ser således ud 35=80*0,95^x+20 Jeg kan regne det meste ud til at blive 0,1875=0,95^x men hvordan får jeg liiige x isoleret? skal jeg logge? og hvis ja hvor og hvordan?

Håber at i kan hjælpe:D


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2011 af Jerslev (Slettet)

#0: Ja, du skal logge. Brug regnereglen, at

log(ax) = x*log(a)


Svar #2
18. maj 2011 af JudiGryAndersen (Slettet)

Ja det  gør jeg også men når jeg gør det virker det ikke helt efter hensigten de tal den giver mig giver i sidste ende ikke den rigtige y-værdi så kan jeg evt få dig til at vise mig det skridt for skridt?


Brugbart svar (1)

Svar #3
18. maj 2011 af Jerslev (Slettet)

Tag log på begge sider af din ligning i #0:

log(0,1875) = x*log(0,95)

Fortsæt selv.


Svar #4
18. maj 2011 af JudiGryAndersen (Slettet)

Tusinde tak skal du have fejlen var at jeg tog log a på begge sider, og ikke til tallet 0,1875, tusinde tak:D


Skriv et svar til: Log eller kvadratrod?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.