Matematik

korrekt udregnet?

19. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

  Hejsa, 

Jeg er kørt fast i en opgave: 

Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen går gennem punktet P(3,100), og at halveringskonstanten er 47. 

a) bestem en forskrift for f 

f(x)=b*a^x 

Bestem a: 
T1/2= log(0,5) / log(a)

           log(0,5)/log(a) = 47 

          Solve(47= log(0,5) / log(a), a) 
 
                     a= 0,98536 (udregnet vha. solve i maple)

Bestem b:
                =  y1 / a^x1 
 
                = 100 / 0,98536 ^ 3

                = 104,524 

f/x) = 104,524*0,98536^x 

Håber i kan rette mig, hvis jeg er helt gal på den :) 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af Duffy

Det er korrekt. TILLYKKE ! !


Skriv et svar til: korrekt udregnet?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.