Matematik

Hvordan finder jeg en stamfunktion til... hvis den går gennem punkterne...

19. maj 2011 af JudiGryAndersen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opgaven lyder "find en stamfunktion til f(x)=4x+3 hvis den går gennem punkterne (1,10)

Jeg har integreret den så den kommer til at hedde 2x^2+3 men er ikke helt klar over hvordan jeg lige kommer videre????


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. maj 2011 af Walras

Du skal huske, at det at integrere er det omvendte af at differentiere. Problemet er, at når vi differentierer, forsvinder konstanterne, så hvis vi integrerer tilbage igen, er det ikke umiddelbart muligt at rekonstruere den præcise stamfunktion. Derfor finder vi alle stamfunktionerne til den afledede ved at lægge en arbitrær konstant til.

Du skal desuden huske at integrere rigtigt, for da får du, at

F(x)=2x^2+3x+k

Med dit punkt kan du da finde k.


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2011 af sigmund (Slettet)

Når du integrerer den kommer den til at hedde Fk(x) = 2x2 + 3x + k, hvor k er en konstant. K findes så ved at løse ligningen Fk(1) = 10. Det er en ligning med k som ubekendt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

f(x)=4x+3  gennem punkterne (1,10)

F(x)=2x2+3x+k

indsætter (1.10)

10=2*12+3*1+k        find k i ligningen

og skriv F(x) med k indsat


Svar #4
19. maj 2011 af JudiGryAndersen (Slettet)

Heeey tusinde tak det er jo helt vildt enkelt;D I er da bare nogle kloge hoveder herinde der kommer helt sikkert maaange flere spørgsmål den næste uges tid:D Tak for hjælpen;)


Skriv et svar til: Hvordan finder jeg en stamfunktion til... hvis den går gennem punkterne...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.