Kemi

aminosyrer

21. maj 2005 af Sasha2 (Slettet)
Hej!
Hvordan ved man hvad en vandig opløsning af en aminosyrer er, fx Valin?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2005 af frodo (Slettet)

hvad mener du med dit spørgsmål? Hvordan man identificerer de forskellige aminosyrer?

Svar #2
22. maj 2005 af Sasha2 (Slettet)

glemte lige pH, altså;
Hvordan ved man hvad pH i en vandig opløsning af en aminosyrer er?

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2005 af frodo (Slettet)

det er lig den isoelektriske pH-værdi. gennemsnittet af de to pKs-værdier der kan slås op, da vi har med et amfotert molekyle at gøre

Svar #4
22. maj 2005 af Sasha2 (Slettet)

ok, det er fordi opgaven lyder at man skal angive pH i en vandig opløsning af 1 mol valin og ½ mol HCl.
Kommer pH så ned på pka værdien for COOH gruppen?

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2005 af frodo (Slettet)

du ved da at stofmængderne er ens, hvorfor pH=pKs iflg pufferligningen

pKs skal naturligvis være for Valiuniumionen

Svar #6
22. maj 2005 af Sasha2 (Slettet)

Det kan godt være at jeg spørger dumt, men hvordan ser du at stofmængderne er ens?

Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2005 af frodo (Slettet)

reagerer 1:1 og fuldstændig reaktion

før har vi altså 1mol valin, og efter 1-0,5=0,5 mol
De 0,5 er blevet til valiniumionen
Da 0,5=0,5, er stofmængderne ens

Svar #8
22. maj 2005 af Sasha2 (Slettet)

ok mange tak,
men ville det sige at hvis der havde været 1/3 mol HCl så havde ligningen været;
pH=pka+log(2/3 / 1/3)

Brugbart svar (0)

Svar #9
22. maj 2005 af frodo (Slettet)

ja

Skriv et svar til: aminosyrer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.