Matematik

HJÆLP TIL DIFFERENTIERING

20. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej med jer, jeg sidder og forbereder mig til min skriftlige eksamen, men er gået lidt i stå nu :-( 

Ved en bestemt infektion er antallet af bakterier hos en inficeret person givet ved funktionen 
 
M(t) = 3,2 * 10^5 + 7,8 * 10^5* e^0,154*t 

Hvor M er antallet af bakterier og t er tiden ( målt i timer)

a) Bestem M' ( 18) og beskriv hvad dette tal fortæller om udviklingen i antallet af bakterier

Jeg ved at jeg først er nødt til at differentiere ligningen , men hvordan? 

- Jeg har også forsøgt mig lidt frem i Maple, men kan ikke komme frem til det rigtige facit, så er der en der evt også ved, hvordan man løser opgaven i maple må i gerne sige til :) 

Tak håber i kan hjælpe
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af mathon

Hvordan differentierer du 
                                                         f(x) = a + b·ec·t       ?
 


Svar #2
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Hm er det noget med at a= 0? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2011 af mathon

ikke a = 0
men a' = 0


Svar #4
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Okay! vil det så sige at a er en konstant i dette tilfælde? Men, hvad gør jeg så med = 7,8 * 10^5* e^0,154*t ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2011 af mathon

gør nu #1 færdig


Svar #6
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Gør det færdigt? bliver det første led (3,2*10^5) ikke = 0, når man differentierer denne funktion? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2011 af mathon

Jo
     og resten ?


Svar #8
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Jamen så står 7,8*10^5*e^0,154*t tilbage ikke? , men nu bliver jeg i tvivl om, hvordan man helt præcis differentierer det? 


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2011 af mathon

                                                         f(x) = a + b·ec·t      

                                                         f '(x) = 0 + b·ec·x · (c·x) '  = b·ec·x ·c  = bc·ec·x
 


Svar #10
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 så dvs.. 7,8*10^5*0,154 * e^0,154*t 

Jeg tror ikke helt jeg forstår det desværre :( 


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2011 af mathon

              (ec·x) '                 er differentiation af sammensat funktion


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. maj 2011 af mathon

                              M '(t) = 0 + 7,8·105·e0,154·t · 0,154  = 1,2012·105· e0,154·t


Svar #13
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Så dvs at den differentierede ligning af M(t) er 1.2012*10^5*e^0.154*t ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
20. maj 2011 af mathon

                         JA
og
                         M '(18) = 1,2012·105· e0,154·18


Svar #15
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

TAK!


Skriv et svar til: HJÆLP TIL DIFFERENTIERING

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.