Matematik

Maple

20. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Er der nogen der ved, hvordan man skitser en graf i maple? 

Fx sidder jeg med en opgave, hvor jeg skal skitser grafen for N i intervallet [0;100] 

Men jeg er ikke helt med på hvad man skriver i maple.. Når jeg skriver    plot(g(t),t=0..10,y=0..100) kommer der kun et koordinatsystem frem, uden den røde kurve :- / øv.. 
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Prøv med x = 0...100


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Eller rettere i dette tilfælde:

t = 0...100


Svar #3
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 hvad med y-koordinat ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

y-koordinten er jo netop indeholdt i den graf, som maple tegner


Svar #5
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 argh, det forvirrer mig altså lidt nu.. skal jeg skrive plot(g(t)=0..100,y=0..100) eller hvordan :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg er ikke mable-expert, men kan man ikke bare plotte g(t), t=0..100 - ?


Svar #7
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 det vil den ikke desværre :( 


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Har du ikke en Mable.manual?


Brugbart svar (0)

Svar #9
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 se her.

Vedhæftet fil:maple plot.png

Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Brug # 9 og indsæt evt t istedet for x - !


Svar #11
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Du virker til at være godt inde i maple, tak for det! 
Ved du, hvordan man kan differentiere denne funktion i maple: M(t) = 3,2 * 10^5 + 7,8*10^5*e^0,154*t

Jeg skal nemlig bestemme M'(18) , men jeg skal da vidst have den differentieret først. 

Håber du kan hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #12
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

- Aner det ikke men gør det i hånden

diff.kv af e^0,154t =^0,154*e^0,154t


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 Se det samme billede i #9 - der er en knap i mine "favourites" som ser sådan ud:

 

knappen findes i "Expressions"

Tryk på den, og indsæt så M(t) istedet for f.

Ellers, kan du også gøre det at du siger 

M(t) := 3,2 * 10^5 + 7,8*10^5*e^0,154*t

og så nedenunder

M'(18)

så spytter den det ud. Men husk ":" foran "="  ":=" !!


Svar #14
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 jeg må nok helt ærligt indrømme at jeg ikke kan få det til at passe med facitet :( 

Altså jeg skriver følgende i Maple 

M(t)=3.2*10^5 + 7,8*10^5*e^0.154*t = 1.201200000*10^5*e^2.772*ln(e) , men svaret på denne opgave er 1,92 :( 
 


Brugbart svar (0)

Svar #15
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 For det første kan du ikke bare skrive "e". Du skal vælge eulers tal. Skriv e, og så Ctrl+space og vælg så den der hedder "exponential".

Alternativt kan du skrive exp() istedet for e^

og husk at brug " := "

Vedhæftet fil:mapleM.png

Brugbart svar (0)

Svar #16
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

M'(t) = 7,8*10^5 * 0,154t *e^(0,154t)   (som jeg skrev i # 12)


M'(18) = 1920789 = 1,92*10^6


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 #16 - men jeg tror, bedømt udfra trådens titel, at trådstarteren prøver at finde ud af hvordan maple virker =) ikke så meget hvordan man løser opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #18
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

#17

Klart klart -

men jeg tror osse trådstarteren prøver at finde ud af hvordan maple virker

- for at få løst opgaven ;-)


Svar #19
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

Tak fror hjælpen, jeg prøver lige igen :-) 


Svar #20
20. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 jeg ved snart ikke hvad jeg skal gøre.. Jeg trykker følgende ind: > M(t):=3.2*10^(5)+7.8*10^(5)*e^(0.154*t), men den bliver ved med at spytte det forkerte ud, er det mon fordi jeg skriver M(t) , i stedet for g(t) ellr f(t).. eller det er måske helt ok? 

Er der måske en af jer som hurtigt kan ligge et billede ind af, hvordan det skal se ud i maple ? 

Tak for jeres hjælpe ellers!!

                            

Forrige 1 2 Næste

Der er 38 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.