Matematik

mat a eksamen 2

20. maj 2011 af feuni (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej der var et spg i mat a eksamen jeg ikke kunne klare, måske der er en her der kan hjælpe med resultatet. Jeg har vedhæftet hele spørgsmålet. opg a tror jeg nok jeg kunne løse mit svar er y=8-4x

resten er jeg jeg uforstående over for. så helst svar med forklaring.

de bedste hilsner Frederik
 

Vedhæftet fil: Dok1.pdf

Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 a) Er rigtig.

b)

Nu finder du et udtryk for tangenten bare hvor det er  y = f'(a)(x-a) + f(a)   istedet.

Du ved at R ligger på x-aksen, så dens andenkoordinat er 0. Med andre ord y = 0, isolér x.

Du ved at Q ligger på y-aksen, så dens førstekoordinat er 0. Med andre ord x = 0, isolér y.

 c)

Du får oplyst arealet som funktion af a. Differentier dette og sæt det lig med 0, og løs mht. a.


Svar #2
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

ok ja jeg er nu ikke lige med. hi hi


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

y = -4x + 8 er korrekt.

Find tangentligningen i (a,f(a)) på præcis samme måde

Sæt y = 0 og x = 0 for at finde de to skæringspunkter med akserne - i begge tilfælde har du jo den ene af koordinaterne, nemlig 0

Der er ingen grund til at spamme SP til med flere tråde om den samme opgave !

Vedr. sidste spørgsmål, se # 1


Svar #4
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

hey i første indlæg kunne jeg ikke uploade spg det er selvfølgelig beklageligt at det støder dig undskyld herfra krabasken


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Jeg er ikke "stødt" - det er bare sådan alm. god orden på SP ;-)


Svar #6
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

jepper jeg er klar over at y=0 og x=0 i hvert sit tilfælde. jeg kan så bare tilsyneladende ikke issolerer a i udtrykket, måske skulle en af jer lige vise mig hvordan man lige barbere den ged hi hi


Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 #6 - læs #1. Du skal ikke isolere a.

#2 - mit råd til dig er, at du ikke læser matematik som du læser en roman. Tænk over hver eneste sætning før du går videre til den næste. Der er gået præcis 4 minutter fra jeg har skrevet min besked, til du svarer at du ikke har forstået det. Det er et tegn på at du ikke har forsøgt hårdt nok. Prøv med et kvarter, og så spørg igen =)

Matematik er ikke et sprog man læser ligesom andre, der skal tænkes mellem hver sætning.


Svar #8
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

hey karb, jeg har fået ny profil men jeg har været her i 3 år. jeg kender gost tonen her.


Svar #9
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

hej nejtil.

jeg har tænkt siden onsdag. jeg er normalt ikke bagud i mat. hvis du ikke vil vise hvordan jeg løser opgaven så lad vær. jeg er næsten 40 år og kender min egen måde at lære på. nogen gange skal der knokles, og andre gange skal man se svaret for at forstå det. og her er jeg nok i den beklagelige situation at jeg ikke kan vise dig svaret på det jeg spørger om. og derfor er det jo lige jeg stiller spg her på SP ikk.

de bedste hilsner Frederik


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Hey - hvem er det nu, der er stødt ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 hold nu op med det mundhuggeri.. 

du skal ikke finde a, det er der du misforstår tror jeg. Når du skal finde R, sætter du y = 0 og løser for X (IKKE a).

og hhv. y når du skal finde Q. håber det hjalp.


Svar #12
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

hey krab.

jeg er ikke stødt, men gider bare ikke en belærende tone. vil man hjælpe så gør man på de præmisser den der skal hjælpes stiller op.


Brugbart svar (0)

Svar #13
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Ja, hvis den, der spørger gider lytte til de gode råd, der bliver givet ;-)


Svar #14
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

krab jeg lytter og skriver endda at jeg ikke er med smiler. mere kan jeg da ikke gøre. og skal man hykle på mig så find en anden at gøre det på. jeg har dog lavet 12 i alt endtil nu formentlig også min mat a eksamen da det kun er de sidste 2 spg i opgave 14 jeg ikke kunne. det giber i alt 92,6 point uden ordenspoint og altså også 12. men hjælp mig hvis du vil ok


Brugbart svar (1)

Svar #15
20. maj 2011 af NejTilSvampe

 

f'(a) = 2(a-3) (reglen for sammensattefunktioner).

f(a) = (a-3)2

sætter vi x = 0, får vi:

Forsøg selv med at finde R. Der løser du først for x i:


Svar #16
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

fedt nejtilsvampe. og 1000 tak for hjælpen her.


Brugbart svar (0)

Svar #17
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

At man ikke læser matematik som en roman  men derimod l-a-n-g-s-o-m-t og med "forståelses-ophold" inden man læser videre er noget at det klogeste, der er blevet sagt på SP.

Hvis du selv prøver, vil du opdage det.

Og man skal ikke blive fornærmet over at få et godt råd.

Det er dog trods alt dig, der er "eleven" og os der er de erfarne, så hvis man skal irettesættes for sine velmente (og gode) råd, er der meget andet, man kan lave i sin fritid, end at få læst og påskrevet af de mennesker, man frivilligt bruger tid på at hjælpe.

Tag nu tangent-formlen i # 1 og sæt henholdsvis y=0 og x=0, så er det ikke særlig svært at isolere hhv. x og y

HVIS det DEREFTER ikke lykkes for dig, er du velkommen til at spørge.


Svar #18
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

hey krab.

der er nogle elever der godt ved hvordan de skal oplæres ok. jeg er en af dem. og måske jeg ikke lige passer ind i din gammeldags sorte skole, så er du velkommen til at bruge din fritid på noget andet end mig, jeg kan alligevel ikke lære noget af dig ok


Brugbart svar (0)

Svar #19
20. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Der er noget, der tyder på, at du i det hele taget har svært ved at lære noget -


Svar #20
20. maj 2011 af feuni (Slettet)

krab

jepper med min ringe læreevne klare jer 12taller hele vejen rundt indtil nu. der findes gode og dårlige lære ok hvad du er må du selv bedømme, men min læreevne er rigtig god det har jeg mange læres udsagn på ok. find en anden at lege med ikk jeg gider ikke det her. det er ikke derfor vi er her på SP


Forrige 1 2 Næste

Der er 22 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.