Matematik

find a og b værdien

20. maj 2011 af freak1 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

 hej kan i finde a og b værdien for  p-3.2  og q6.8?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. maj 2011 af Lunami (Slettet)

Det kan man umiddelbart ikke, da du mangler at oplyse en funktion, hvor grafen for funktionen går igennem punkterne :)


Svar #2
20. maj 2011 af freak1 (Slettet)

 de går i gennem punkterne p-3.2  og q6.8


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

jaja men hvilken slags funktion er det? 

lineær, potens, eksponentiel eller noget tredje?


Brugbart svar (1)

Svar #4
20. maj 2011 af freak12 (Slettet)

 det er en eksponentiel undskyld (:


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

så kan du løse det som to ligninger med to ubekendte. 

ligningerne er som følger: 

2 = b*3a

og

8 = b*6a


Brugbart svar (1)

Svar #6
20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

b = 2/9 og a = 2


Brugbart svar (1)

Svar #7
20. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5, #6

Det er helt galt. Der er tale om en eksponentialfunktion, jvf. #4 , dvs f(x) = b·ax , så

2 = b·a-3 , og

8 = b·a6 , så

a9 = 4 , a = 41/9 ,

b = 2·a3 = 2·41/3 = 25/3


Brugbart svar (1)

Svar #8
21. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

hov, jeg har brugt f(x) = b*xa, hvilket er potensfunktion. 


Brugbart svar (1)

Svar #9
21. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#8

Lige netop.


Skriv et svar til: find a og b værdien

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.