Matematik

GRATIS fed program til trekant regning - must have

20. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvis man har tre oplysninger om en trekant, f.eks. en side og to vinkler kan prg tegne en skitste samt beregne alt om denne trekant som de resterende sider, vinkler, vinkelhalveringslinjen osv. 

http://cossincalc.com/download


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 Pas på med den slags programmer.

Prøv at indtaste 

B = 30

a = 3 

b = 2 

Du får én løsning. Men der findes to. Se billede.

Vedhæftet fil:trekantfælde.png

Brugbart svar (0)

Svar #2
21. maj 2011 af over9000 (Slettet)

jeg bruger mit iphone app "Trigonomics" (tror det kostede 5 kr eller sådan noget..)

det fungerer fint til udregning, giver et grafisk overblik over trekanten og(!) oplyser også om det berygtede 5-trekantstilfælde hvor der er to løsniner. :)

 Jeg indtaster siderne a=3, b=2 og vinklen B og får følgende advarsel:

"Ambiguous case.

Angle a could be 48,590378 or 131,409662, and will cause the length of side c to be 3,92052 or 1,275201. Please choose the angle you want."

hurra for programmer der koster det samme som 1½ slikkepind i skolens kantine.


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Desuden ender jeg ofte med at indtaste forkerte værdier/længder når jeg skal udregne i trekanter fordi jeg mister overblik. Derfor syntes jeg også det er ret fedt at have.


Svar #4
21. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

ja okay, det kan du have ret i. 

min lærer anbefalede dog stadig. det giver et godt overblik og du sparer samtidig en masse tid. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. maj 2011 af fiffinut (Slettet)

Genialt program til at kopiere tegningerne hvis man skriver sine afleveringer på computer....

Lige en bemærkning til de tilfælde hvor der kan være to løsninger, så viser programmet kun det ene, men går man ind i mappen hvor filerne lagres, bliver begge tilfælde illustreret.

Én der ved om man må bruge dette program til skriftlig eksamen, til at kopiere tegninger.. Det sparer én for en hel del tid. :)


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. maj 2011 af NejTilSvampe

 #5 - selvfølgelig må du bruge det til eksaminer :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. maj 2011 af fiffinut (Slettet)

Cool :) men hvor meget ? Det er vel ikke nok at skrive jeg har indtastet data i det program og wupti :P - som man nu må gøre med TI-interactive eller Ti-89

Nu har jeg måske en chance for at nå alle opgaver, hvilket altid har været et problem :P 


Brugbart svar (0)

Svar #8
21. maj 2011 af NejTilSvampe

det tror jeg skam godt du må. Men den skriver jo også mellemregningerne. 

Men jeg råder ikke til at bruge sådanne programmer.. du får ikke den samme intuition. Det gælder også med solve funktionen på ti-89.


Brugbart svar (0)

Svar #9
21. maj 2011 af fiffinut (Slettet)

 Enig.. Jeg er også mest til at gøre det manuelt. Tiden er bare knap til en skriftlig eksamen.


Skriv et svar til: GRATIS fed program til trekant regning - must have

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.