Matematik

afstandsformlen - skrå / parallel?

22. maj 2011 af Miapetersen1992 (Slettet)

Når jeg skal bevise afstandsformlen mellem to punkter, 

skal jeg så bevise den for både skrå og vandret ?  eller bare en af delene?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 der er kun én afstandsformel. den bevises let vha. pythagoras sætning. Hvorfor adskiller du den i flere versioner? :s


Svar #2
22. maj 2011 af Miapetersen1992 (Slettet)

så det er den, hvor man siger
AC = (x2,x1)  og BC = (y2,y1)

pytghagoras anvendes:

AB^2  = AC^2 + BC^2 

og det kan også skrives som  AB^2 = (x2 - x1)^2 + (y2 -y1)^2

og for at finde længden AB   tager man kvadratroden af det? 

er det korrekt forstået?


Skriv et svar til: afstandsformlen - skrå / parallel?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.