Matematik

bestem ligning for tangent.

22. maj 2011 af lydiksen (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej derude. 

jeg skal op i skriftlig matematik imorgen og sidder med en opgave jeg ikke kan finde ud af. 

Funktioen f er givet ved forskriften

f(x) = x^2-5x+4

grafen for f er indtegnet på bilag 2

bestem en ligning for tangenten til grafen for f i røringspunkt (1,f(1)) og indtegn tagenten på bilag 2.

Jeg er meget i tvilv hvad jeg skal

vil jeg diffentiere for jeg 

x^2-5 skal jeg så sætte 1 ind i ligningen eller skal jeg regne den som en andengrads. 

hvis jeg regner den som en anden grads for jeg

D= 9

x1=4

X2=1 

jeg kan se det er i 1 og 4 den skærer på x-aksen men hvordan tegner jeg den tangent- 


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

     tangentligning
                                        y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

     f '(xo) = 2xo - 5

     f '(1) = 2·1 - 5 = -3

     f(1) = 12-5·1+4 = 0

                                       y = f '(1)·(x-1) + f(1)


Svar #2
22. maj 2011 af lydiksen (Slettet)

 tAKKK


Skriv et svar til: bestem ligning for tangent.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.