Matematik

bevis for differentialekvotient for potensfunktioner

22. maj 2011 af TheEdge4 - Niveau: A-niveau

hejsa.

Jeg er virkelig i problemer. Jeg skal til eksamen i overmorgen, og jeg kan bare ikke finde beviset for x opløftet i a.

Det er matematik på a niveau, og mit eksamensspørgsmål lyder således:

Du skal behandle potensfunktioner, herunder udlede formlerne for a og b samt redegøre for differentialekvotienten for potensfunktioner.

Hvilket bevis skal jeg bruge for differentialekvotienten for potensfunktioner?

Har i et link til beviset, eller sige hvad for et jeg skal bruge. Først havde jeg tænkt at det skulle være x opløftet i a, men det er ikke til at opdrive nogle steder, og jeg ikke engang sikker på jeg tænker rigtigt.

Håber i kan hjælpe.

mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af peter lind

Brug reglen for sammensat funktion med f(g(x)) = ln(g(x)) og g(x) = xa


Svar #2
22. maj 2011 af TheEdge4

Hej Peter.

Tak for svaret. Jeg kan bare ikke finde noget i bogen om det. Du har ikke et link et sted hen til, hvor det evt kunne være gennemgået?

Kan du se om den er herinde:

http://www.jyttemelin.dk/beviser.htm

mvh Mads375


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af peter lind

Interessant side du har fundet frem til; men der er ikke lige noget om det.

Du har (f(g(x)))' =f'(g(x))*g'(x)  = (1/g(x) )*g'(x) og

(ln(xa))' = ( a*ln(x))' = a/x


Svar #4
22. maj 2011 af TheEdge4

Hej igen.

Mange tak for hjælpen.

Kan jeg bruge dette:

http://imageshack.us/photo/my-images/62/dsc00184cl.jpg/


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. maj 2011 af peter lind

Ja. det kan du godt.


Svar #6
22. maj 2011 af TheEdge4

ok tak for det.

der står noget med  at man "kan bruge skemaet til differentation af sammensat funktion".

Ved du noget om hvad det er? Problemet er bare lidt at jeg ikke aner hvad jeg skal sige til dette bevis.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. maj 2011 af peter lind

Jeg ved ikke hvad der menes med skemaet til differentiaton af sammensat funktion. Jeg har brugt reglerne for sammensat differentiation ovenfor.


Skriv et svar til: bevis for differentialekvotient for potensfunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.