Matematik

hjælp - a & b

23. maj 2011 af 10s02 (Slettet)

Om funktionen f(x)=b*a^x oplyses, at f(0)=7, og at funktionsværdien f(x) tredobles, når x øges med ?x=9.
Bestem talende a & b ?
 

hvordan regner man den?

i facit skal det give

a=1,1298

b=7


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 f(0) = 7 = b

så der har du b.

" funktionsværdien f(x) tredobles, når x øges med ?x=9. " dvs.

ved ikke hvad du mener med ?x=9 , gætter på du mener :

3f(x0) = f(x0+9)

løser du den ligning vil du opdage at:

9 = log(3) / log(a) <=> log(a) = log(3) / 3^2 => a = 10^(log(3)/9) = 1,130


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

 har du fået denne i uden hjælpemidler eller med? 


Svar #3
23. maj 2011 af 10s02 (Slettet)

hov der skulle stå delta x = 9

- man må godt bruge hjælpemidler :)


Svar #4
23. maj 2011 af 10s02 (Slettet)

så det er a jeg mangler at finde så det vil sige intil videre er det : f(9)= 7*a^9


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af mathon

se


Svar #6
23. maj 2011 af 10s02 (Slettet)

ja men har jo ikke y1, y2 eller x1, x2. punkterne er ikke oplyst


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 #6 - hvad er det der er svært at forstå i #1 ??


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. maj 2011 af mathon

                                     f(x) = y = 7·ax

                                     y2/y1 = aΔx

                                     3 = a9

                                     a = 31/9
hvoraf
                                    
f(x) = 7·3x/9 ≈ 7·1,12983x


Svar #9
23. maj 2011 af 10s02 (Slettet)

tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: hjælp - a & b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.