Matematik

Statistik:(

23. maj 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen:) Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave?

Tallene nedenfor er resultatet af en optælling af antal rosiner i 30 rosinpakker fra et
bestemt firma A:


23, 25, 25, 26, 26, 26,
26, 27, 27, 27, 27, 28,
29, 29, 29, 30, 30, 31,
31, 31, 32, 32, 32, 33,
34, 34, 35, 35, 36, 39.


a) Bestem kvartilsættet for antal rosiner i de 30 pakker.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Defex (Slettet)

Q1=27

Q2/median=29,5

Q3=32

Meget hurtigt, så med forbehold for rettelse. Q1= nederste 25% fraktil, Q2=midten, Q3=(øverste 25%fraktil) / 75% fraktil


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

defex. kan du uddybe hvordan du fandt frem til det? 


Svar #3
23. maj 2011 af Elenaa (Slettet)

 Laver man boksplot over dataet?


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af Defex (Slettet)

30 målinger, Q2=midten: 15,5 gennemsnittet mellem de to midsterste.

Q1= midten af den nederste halvdel: 15 målinger nederst, måling 8 er Q1.

Q3= midten af den øverste halvdel: 15 målinger øverst, måling 23 er Q3.


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af Defex (Slettet)

Elenaa, det bliver man ikke bedt om her, men det er ofte set i lignende opgaver.


Skriv et svar til: Statistik:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.