Kemi

pOH

23. maj 2011 af 333333 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Man kan  beregne på koncentrationen af OH-, hvilket kaldes pOH og er en opløsnings alkalitet.

pOH=- log?[OH- ]

men er der noget der kunne forklare mig hvad opløsningens alkalitet er for noget?? :))


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Altså pH er opløsningens surhedsgrad (kaldet aciditet). Alkalitet er jo så det modsatte. Jeg tror ikke der findes et ord for alkalitet på dansk, men prøv at vende tilbage hvis du ikke forstår nogenlunde hvor jeg vil hen :)


Svar #2
23. maj 2011 af 333333 (Slettet)

 .. forstår ikke helt :s


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Når noget er alkalisk, siger vi i gymnasiet, at det er basisk. Så alkalisk = basisk.

Du ved at en syre afgiver H+. En base optager H+ og vi kan derfor skelne dem som hinandens modsætninger, sådan lidt groft sagt.

pH angiver en syres surhedsgrad (=aciditet), altså hvor mange H+-ioner der er afgivet til vandet.

pOH angiver en bases styrke (=basicitet, alkalitet), altså hvor mange H+ der er optaget fra vandet.


Skriv et svar til: pOH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.