Matematik

hjælp til eksamen

23. maj 2011 af kalokdk (Slettet) - Niveau: A-niveau

 I et koordinatsystem er to vektorer a og b bestemt ved vektor a (2,t+1) og vektor b (t-1,3).

Bestem den værdi af t, så vektor a og vektor b er ortogonale
nogen der kan hjælpe hurtigst muligt


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

prikproduktet skal være lig nul. 

også isolerer du bare t. 


Svar #2
23. maj 2011 af kalokdk (Slettet)

 hmm.

jeg forstår bare ik helt hvad jeg skal gøre når t er der . siger jeg bare

2*(-1)+(1*3) = -1?

er t så bare lig -1?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 2*(t-1) + (t+1)*3 = 0 

løs for t.


Svar #4
23. maj 2011 af kalokdk (Slettet)

er det her så rigtigt

2-t+3t-3 =0

5t-5= 0

så t skal være 1 for at stykket gir nul.

altså (5*1)-5 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af ploger (Slettet)

Du ganger forkert ind i parenteserne og regner derudover forkert derefter.

#3 har skrevet præcis hvad du skal gøre. Gang rigtigt ind i parenteserne, regn rigtigt derfra og du har det rigtige facit:

2*(t-1) + (t+1)*3 = 0

2t-2+3t+3=0

5t+1=0

t= -1/5


Svar #6
23. maj 2011 af kalokdk (Slettet)

så spørger jeg nok dumt.

men hvorfor - 1/5?


Brugbart svar (0)

Svar #7
23. maj 2011 af ploger (Slettet)

#6 Ikke for at lyde arrogant, men hvis det er matematik A du skal op i, så bør du virkelig selv kunne komme fra andet sidste til sidste trin i mine udregninger. Anyway:

5t+1=0

5t=-1 

t=-1/5


Skriv et svar til: hjælp til eksamen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.