Matematik

hvorfor regner jeg forkert

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

(t+2)2+(2t-3)2 = t2+4 +4t +4t2 + 9 -4t-6 

det udtryk er lig med 17, men skal være lig 0. 

og jeg får så 5t2 + 7 når jeg reducerer. 

men det skal give 5t2 - 8t - 4 

nogle der kan fortælle hvad fejl jeg laver. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg forstår ikke lige hvad du mener. Meget forvirrende. Er det:

(t+2)2 + (2t-3)2 = 17?

Hvis vi antager at det er, så:

t2 + 4t + 4 + 4t2 - 12t + 9 = 5t2 - 8t + 13 = 17 <=> 5t2 - 8t - 4 = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

(t+2)2+(2t-3)2 = t2 +4 + 4t + 4t2 + 9 -12t = 5t2 -8t +13

Jeg forstår ikke, hvad du mener med, at det er lig med 17, men skal være lig 0.

Ok, du mener 5t2 -8t +13 = 17 , dvs 5t2 -8t -4 = 0 ?


Svar #3
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

resultatet skal være 5t2 -8t-4 = 0 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af Shtine (Slettet)

Den sidste parantes' dobbelte produkt bliver da ikke -4t-6, men 2*2t*-3 = -12t ?

Så passer reduktionen i hvert fald. (:


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 aaah :p han vil reducere

(t+2)^2 + (2t-3)^2 

t^2 + 4 + 4t + 4t^2 +9 -12t 


Svar #6
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

ok, så er jeg med.. 

jeg har fejlet i at beregne det dobbelte produkt af (2t-3)


Svar #7
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

er der en nem måde at beregne t? 

det er uden hjælpemidler. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2011 af Shtine (Slettet)

Et almindeligt andengradspolynomium med diskriminant osv? (:


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Løs 2.-gradsligingen. Det er simpel hovedregning.


Svar #10
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nå ja. 

for fa*den da!

jeg tror mit er hoved er kogt. har været inde hele dagen pga eksamen i morgen. 


Skriv et svar til: hvorfor regner jeg forkert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.