Matematik

Matematik B hhx eksamen 2011

23. maj 2011 af aandersen2 (Slettet)

Jeg sidder stadig og spekulerer hvorledes opgave 6 med hjælpemidler del b regnes.
Nogle der kan hjælpe? :-)

http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110523%20hhx111MATB23052011F55D.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Der er vendetangent, hvor f''(x) = 0 .


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 Afhængigt af hvordan du har fundet ud af svaret i del a, kan du gøre det på flere forskellige måder.

Hvis du bare har fundet fmax på lommeregner, eller noget andet i den stil kan du fortsætte den dovne stil og sige at man kan se på grafen at det er en vendetangent den har i sit toppunkt, så derfor skal vare B, indføres efter det samme antal uger som svaret i del a. det ligner noget i stil med 130 eller noget i den stil.

Den anden lidt mere matematiske måde du kan gribe det an på er at differentiere dit f(x), når så du har det sætter du f'(x) = 0, og finder løsningen. Der er kun én hvis du tilføjer grænserne. Den løsning sætter du ind i f(x), og så spytter den et tal ud, der gerne skulle give samme resultat som ovenfor.

Hvis du vil gå skridtet videre kan du i f'(x) indeføre en værdi der er større end det fundne x, for at vise grafen falder efter vendetangenten, og en værdi mindre end dit fundne x for at vise grafen vokser indtil tangenten.
Hvis du gør det beviser du at det er en vendetangent, og ikke en vandretvendetangent.


Svar #3
23. maj 2011 af aandersen2 (Slettet)

aha tusind tak for klargørelsen ;-)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man skal ikke løse ligningen f'(x) = 0 ; men derimod ligningen f ''(x) = 0 . Der er således vendetangent ved x = 21/0,6 = 35 . Man kan se det på grafen, idet grafen vender fra at krumme opad til at krumme nedad ved x = 35. Grafen har ikke vendetangent i sit toppunkt, som har x-koordinaten x = 42/0,3 = 140 .


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. maj 2011 af Crazyguitarman (Slettet)

 #4

Du har ret, jeg har lige slået efter og jeg misforstod vendetangent med ekstremumspunkt.

#1

Det må du undskylde, du får et forkert resultat ved at bruge min metode, det er for at finde ekstremumspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. maj 2011 af Gestuz (Slettet)

 Er der nogle der ligger inde med den vejledende løsning? Var oppe til eksamen i går, så kunne da godt tænke mig bare at få en idé omkring hvordan det er gået :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
25. maj 2011 af hakan1112 (Slettet)

 jeg leder også desperat efter facit.. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6, #7

Man kan jo starte med at læse indholdet i #4. Det fremgår heraf, at svaret til a) er 140 uger, og at svaret til b) er 35 uger.


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. maj 2011 af hakan1112 (Slettet)

 jeg mente et facit af hele opgavesættet 

http://uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110523%20hhx111MATB23052011F55D.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Så opret en ny tråd, så det fremgår klart, at det er det, du søger. Der har været flere andre tråde, hvor folk diskuterede resultaterne i de seneste dages eksamenssæt.


Brugbart svar (0)

Svar #11
25. maj 2011 af hakan1112 (Slettet)

har gjort. men der er ingen der svarer..

hvis der var en vejledene facit ville det være rigtig godt, for kan ikke vente til at få den tilbage om 1 måne :( 


Brugbart svar (0)

Svar #12
26. maj 2011 af Gestuz (Slettet)

 Går der virkelig en helt måned? Æv .. Kan allerede se at jeg har regnet denne forkert, selvom min metode tildels er korrekt - håber på en sød censor, der alligevel giver et point eller to!


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. maj 2011 af jaco3222 (Slettet)

Nu må I jo rette mig, hvis I mener, jeg er galt på den.

Startligningen hedder f(x) = -0,1x^3 + 21x^2

Ved at differentiere den 2 gange fåes f''(x) = -0,6x + 42

Herefter divideres der, ligesom Andersen11@ viser i sit indlæg, og så er  x = 70 og ikke 35.  


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det ser rigtigt ud. Der var smuttet en faktor 2 i min udregning af vendetangentens x-koordinat.


Brugbart svar (0)

Svar #15
29. maj 2011 af jona4789 (Slettet)

# 13

Så hvis man har fået x=70, så er opg a rigtig?


Brugbart svar (0)

Svar #16
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#15

Nej, det er svaret i Opg b. Svaret i Opg 6a er 140 uger, jvf. #4 .


Skriv et svar til: Matematik B hhx eksamen 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.