Matematik

find vinkel - men kun en side og en vinkel kendt?

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

jeg vedhæfter opgaven. hjælp til at finde finde vinkel w 

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 tan(40,7) = 2,7 / s <=> s = 2,7 / tan(40,7)

tan(w) = (3,53-s)/2,5


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Vinkel w er jo vinkel i en retvinklet treknt, hvor man efter at have bestemt s kender de to kateter. Den ene katete er 2,5 m , den anden er 3,53 m - |s| . Da gælder

tan(w) = (3,53 - s)/2,5 .


Svar #3
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg kan godt finde siden s. det er nemt. 

men hvordan findes vinkel w? 


Svar #4
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nåå ok. 

dvs. vi finder den modstående katete og dernæst bruger tan, da den hosliggende katete jo er kendt. 

FINT. 


Svar #5
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

og i b-delen, skal vi vel først en vinkel da alle tre sider er kendt og dernæst finde Arealet. og at finde hele arealet af huset skal denne værdi så ganges med antallet af trekanter. er det korrekt? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hver af de små trekanter er en ligebenet trekant, hvor man kender alle tre sider. Højden findes af Pythagoras, og det samlede areal er så 8 gange arealet af hver af disse trekanter.


Svar #7
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

hvordan kan højden findes med phythagoras?


Brugbart svar (0)

Svar #8
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#7

Hypotenusen er 3,92m , og den ene katete er (1/2)·3,0m . Den anden katete er højden. Voila Pythagoras.


Svar #9
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

men den anden katete er jo 3.92. 

dvs. højden er den samme som hypotenusen?


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Siden på 3,92 m er hypotenuse i den retvinklede trekant, der dannes af højden i den ligebenede trekant. Højden er den ene katete, og den halve grundlinie er den anden katete.


Svar #11
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

nåå.. 

ja ok. 

men kan man ikke også finde vinkel C og dermed bestemme arealet via formelen for beregning af trekanten areal? 

A = (1/2) * a * b *sin (C) 


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2011 af NejTilSvampe

 #11 - jo, der er utallige måder at løse lige den opgave på... 


Skriv et svar til: find vinkel - men kun en side og en vinkel kendt?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.