Matematik

geometri

24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

har problemer med b og c. 

kan det passe at i b-delen skal man skrive en ligning ud fra de tre punkter, sidefladen indeholder? 

og dernæst finde vinklen mellem planen a og ligningen? 

og kan ikke lige gennemskue c-delen

Vedhæftet fil: Unavngivet.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af NejTilSvampe

 vinklen mellem sidefladerne er den samme vinkel som vinkelen mellem planernes normalvektorer.

punktet B er skæringspunktet mellem linjen, der går gennem T og F, og planen.


Svar #2
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

jeg forstår stadig ikke. 

mener du jeg skal finde vinklen mellem sidefladens normal vektor og planen, a? 

hvordan findes normalvektor ud fra tre punkter? 

og det andet forstår jeg ikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Bestem to ikke-parallelle vektorer i planen og dan krydsproduktet mellem de to vektorer. Denne vektor er en normalvektor til planen.


Svar #4
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

kan du ikke prøve at løse den? ved ikke om det gør tingene klarere for mig. 

tak. 


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

En normalvektor til planen α er vektoren n = (1 ; 0 ; 3) , der aflæses direkte af planens ligning. Sidefladen, der indeholder punkterne T, D, og C udspændes af de to vektorer TD = (-20 ; -20 ; -20) og TC = (-20 ; 20 ; -20) . En vektor vinkelret på denne sideflade er da vektoren

TC×TD = 400·(1 ; 1 ; 1)×(1 ; -1 ; 1) = 400·(2 ; 0 ; -2) . Den søgte vinkel θ er da vinklen mellem vektoren n og vektoren b = (2 ; 0 ; -2) , dvs

cos(θ) = nb/(|n||b|) = -4/((√8)·(√10)) = -0,44721 , så θ = 116,565º

Den spidse vinkel mellem planerne er så supplementvinklen hertil, altså 63,435º


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.