Matematik

ubestemt integrale sætning 3

24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

integralet af k*f(x)dx = k * integralet af f(x)dx

hvorfor kan man sætte k udenfor? nogen der kan bevise det med en forklaring til :)??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af mathon

                    ∫k·f(x)dx er jo en grænseværdi for en middelsum

                                                       
                   ∫k·f(x)dx = ∑k·f(xi)Δx   = k·f(x1)Δx + k·f(x2)Δx + k·f(x3)Δx + ............ + k·f(xn)Δx =

                           k·(f(x1)Δx + f(x2)Δx + f(x3)Δx + ............ + f(xn)Δx)  = k·∑f(xi)Δx = k·∫f(x)dx

                           
                                                     


Svar #2
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

haha, det må kunne gøres lettere !! :D


Svar #3
24. maj 2011 af jrnh555 (Slettet)

hvad med integrationsprøven?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2011 af mathon

du kan skrive den

                         hvis
                                     ∫k·f(x)dx = k·∫f(x)dx = k·F(x) +c er en stamfunktion til   ∫k·f(x)dx
gælder
                                     (k·F(x) + c) ' = (k·F(x)) ' = k·F '(x) = k·f(x)      


Skriv et svar til: ubestemt integrale sætning 3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.