Matematik

STX Matematik B 24 maj 2011

24. maj 2011 af marie123456789 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!

Jeg har lige været til matematik eksamen, og jeg kan jo næsten ikke vente til om 3 uger til at se mine fejl. Derfor ville jeg spørge om der var nogle der havde de rigtige svar / egne bud på svarende til opgaverne i prøven?

Venligst,

Marie


Brugbart svar (5)

Svar #1
24. maj 2011 af loover01 (Slettet)

Du kunne evt. lægge din egen ind - så kan vi give respons på den? :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
24. maj 2011 af ThymsB (Slettet)

 Jeg har selv lige været til den samme eksamen, og jeg føler det gik rigtig godt. 

Mange opgaver i den blødere kategori - den første opgave var nærmest forvirrende simpel. D<en sidste opgave var faktisk også helt fin, når man først lige kom igang med den :)

anyway - Jeg er i tvivl om den sidste opgave uden hjælpemidler og trigonometriopgaven, som virkelig er mit hadepunkt i skriftlig matematik. (opgave 10 tror jeg). Nogle som har et bud på en løsning til dem?

Hvornår får man forresten sit resultat? :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. maj 2011 af allan_sim

#2.

Der er censormøde den 15. juni, så en 2-3 hverdage efter det, afhængigt af hvor hurtig din skole er til at taste ind.


Svar #4
24. maj 2011 af marie123456789 (Slettet)

 Jeg har selvfølgelig skrevet det i hånden :/

Altså i opgave 10 fandt jeg først vinkel E vha. sinusrelationerne og så fandt jeg vinkel C vha. vinkelsum

Linjestykke GF fandt jeg ved at finde forholdet mellem de to trekanter - altså linjestykke DG og EC og dividerede sidestykket FC så jeg fik GF.

EF fandt jeg ved at bruge den omvendte pythagoras og for så at finde GF minusede jeg EF med GF

Man kunne sagtens gøre det anderledes, men sådan gjorde jeg :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
24. maj 2011 af loover01 (Slettet)

#2

Kan ikke huske den sidste opgave uden hjælpemidler

I opgave 10a skal du bruge cosinusrelationer: cos(v)=hosliggende katete/hypotenysen og så isolere vinklen i ligningen: arccos(cos(v))=vinklen. Jeg fik den til 69,3327

I opgave 10b skal man først finde FG - vi ved at de to trekanter er ensvinklede, så vi finder bare ud af hvad forskellen er og regner vinklen ud. Den er 9,16
Så skal manfinde GE, og det gør man vha. Pythagoras' læresætning a2+b2=c2, Den fik jeg til 22,65


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. maj 2011 af ThymsB (Slettet)

 Nogle med et bud på hvilke intervaller der inddeler karaktererne? 

Hvor meget skal umiddelbart der til for at få de forskellige karakterer?


Brugbart svar (1)

Svar #7
24. maj 2011 af oliverbak (Slettet)

 http://www.undervisningsministeriet.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF10/Proever%20og%20eksamen/Orientering%20til%20censorer%20stx_hf/Matematik/100621_matematik_omregningsskalaer_stx_hf.ashx


Brugbart svar (33)

Svar #8
24. maj 2011 af siam (Slettet)

 Jeg har lagt min ind under spørgsmålet "Forskelligt." 

Du er velkommen til at sammenligne. 

VH


Svar #9
24. maj 2011 af marie123456789 (Slettet)

Tak for det Siam :D

Umidelbart er jeg ikke gået heeelt galt i byen, ud fra det jeg kunne huske jeg havde skrevet, og ud fra det der står på min lommeregner burde jeg mindst have 130 point - og kan intet huske fra dem uden hjælpemidler, så det er da ihvertfald en start... :D

Jeg ved ikke hvad jeg gjorde inde til eksamen, men i opg 12 fik jeg bredden til at blive 18 meter o.O - jeg aner ikke hvad jeg lavede derinde, og kan godt regne det rigtig ud nu.... :( øv øv specielt fordi at man ikke kan lave b rigtig uden et korrekt tal i a


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. maj 2011 af ThymsB (Slettet)

 Der ser godt ud Siam - tak for det!

umiddelbart har jeg, hvis dine er rigtige (og mon ikke de er det, når en del andre har fået de sammen resultater), kun 2 opgaver forkerte. Og det er selvfølgelig begge to i den forbandede trigonometriopgave. 

- dertil kommer så at jeg ingen idé har om hvorvidt min besvarelse af opgave 6 er rigtig. Nogen som har en løsning på den?


Brugbart svar (1)

Svar #11
25. maj 2011 af vdrengepigen (Slettet)

Ja, der tager du delta y/ delta x , ud fra 2 punkter på din graf, og finder ud af at N'(t)= 100 :).

Men jeg tænker, ved i hvor mange point man får pr. opgave? Og kender nogle til pointintervaller i år?


Brugbart svar (1)

Svar #12
25. maj 2011 af siam (Slettet)

 Den uvm hjemmeside der står længere oppe


Brugbart svar (1)

Svar #13
25. maj 2011 af vdrengepigen (Slettet)

Det er jo fra 2010..


Brugbart svar (1)

Svar #14
26. maj 2011 af allan_sim

#13.

Omregningsskalaen for i år fastlægges først på censormødet den 15. juni. Men der er sjældent de store forskelle fra år til år.


Skriv et svar til: STX Matematik B 24 maj 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.