Matematik

matematik 9. klasse hjælp?

24. maj 2011 af anonym1996 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, jeg er er usikker på nogle opgaver, derfor kunne det være fedt hvis der var en der kunne se det her igennem. 

Opg 1

Beregn procenttallet for usikkerheden for Socialdemokratiet.

Usikkerheden beregnes ved formlen: u = 2*√ p*(100 - p) / n

p = Procent afgivne stemmer på et parti. n = Antal deltagere i meningsmålingen. u = Procenttallet for usikkerheden.

2 *√32*(100-32)/1633 = 2,30% ≈ 2%

Procenttallet for usikkerheden for Socialdemokratiet er 2%   

Opg 2

Angiv usikkerheden for Kristeligt Folkeparti.

2 *√2,7*(100-2,7)/1633 = 0,80%

Usikkerheden for Kristeligt Folkeparti er 0,80%


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Det er korrekt, men du må dog ikke afrunde 2,3 til 2 i opgave 1. Har nemlig selv haft denne opgave før.


Svar #2
24. maj 2011 af anonym1996 (Slettet)

hmm. Hvorfor ikke? =) 

(er noteret)


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af YoungSlowy (Slettet)

Hvorfor rundede du ikke 0,8 op til 1?

Men tjek lige indbakken. Jeg har sendt besvarelsen med mandaterne :-)


Skriv et svar til: matematik 9. klasse hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.