Matematik

finde et potens tal som gir 250, 75, osv.

24. maj 2011 af mikkelmetzsch (Slettet) - Niveau: 8. klasse

har brug for en som kan fortælle mig hvilket potens tal der matcher disse tal: 250 - 75 - 80.000 - 1600.000

ville gerne have svaret som fx. 44 gir x.

på forhånd mange tak


Svar #1
24. maj 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

PS. er ret i tvivl om, om det overhovdet er muligt.

skriv gerne hvis i mener at det er umuligt ;)


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. maj 2011 af mathon

der er ikke muligt

            250 = 2·53

            75 = 3·52

            80.000 = 27·54

           1.600.000 = 29·55

omskriv selv
        
           1296

            343

            15625

            2187


Svar #3
24. maj 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

tak #2 sorry det der med det andet indlæg... men hvad mener du med det omskriv selv ?


Brugbart svar (1)

Svar #4
24. maj 2011 af mathon

    1296 = 64 .....


Svar #5
24. maj 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

okay

1296= 64

343= 73

15625=1252

osv....


Svar #6
24. maj 2011 af mikkelmetzsch (Slettet)

mange tak :) !!!


Brugbart svar (0)

Svar #7
24. maj 2011 af SuneChr

# 0 :   Dét, du i virkeligheden spørger om, er:   Opløs tallene  250,  75 .....  i primfaktorer.

Som det fremgår af svarene, kan ikke alle hele tal skrives som en heltallig potens af et enkelt tal.

Men med primtallene { 2 , 3 , 5 , 7 , 11 , 13 , ...... , 73 , 79 , 83 , ....... ,1229 , 1231 , .............. , ................ }

kan alle hele tal skrives som et produkt af bar primtal.

De første 10 hele tal ser sådan ud:

1    2    3    22    5    2·3   7    23    32    2·5 


Skriv et svar til: finde et potens tal som gir 250, 75, osv.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.