Matematik

Matematik C opgave

25. maj 2011 af jeanluca (Slettet) - Niveau: C-niveau

En funktion f er bestemt ved forskriften --> f (x) = √x for x ∈ [0;∞[

Regneforskriften udtrykker altså, at en funktionsværdi fremkommer ved at uddrage kvardratroden. Tilføjelsen til regneforskriften 'for x ∈ [0;∞[' udtrykker, at forskriften kun gælder når x er større end eller lig med 0 (for x tilhørende intervallet fra og med 0 til uendelig), dvs. Dm(f) = ∈ [0;∞[

a) Bestem funktionsværdierne for f(x) for x = 0, 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10.

0 = 0 x, 1 = 31,62 x, 2 = 44,72 x, 3 = 54,77 x, 4 = 63,25 x, 5 = 70,71 x, 6 = 77,46 x, 7 = 83,67 x, 8 = 89,44 x, 9 = 94,87 x, 10 = 100 x.

c) Angiv definitionsmængden og værdimængden for f.

Dm(f) = [0;∞[ - Vm(f) = ?

d) Løs ligningen f (x) = 4 (dvs. hvad cskal tla værdien af x være for at f (x) er lig med 4?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

d)

så skal x være 16. 

simpel hovedregning, da kvadratroden af 16 jo er 4. 


Brugbart svar (0)

Svar #2
25. maj 2011 af belar220 (Slettet)

a) (de fleste af dine tal er forkerte)

f(0) = √(0) = 0 ; f(1) = √(1) = 1 ; f(2) = √(2) = 1,4142 ; f(3) = √(3) = 1,7321 ; f(4) = √(4) = 2 ; f(5) = √(5) = 2,2361 ;

f(6) = √(6) = 2,4495 ; f(7) = √(7) = 2,6458 ; f(8) = √(8) = 2,8284 ; f(9) = √(9) = 9 ; f(10) = √(10) = 3,1623

c)

Dm(f) = [0;∞[

Vm(f) = [0;∝[

d) Korrekt som nicolaaii skriver, x = 16

Du kan regne det som 4 = √(x) --> 42 = x --> x = 16 grunden er at det modsatte af √ er ^2.


Skriv et svar til: Matematik C opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.