Kemi

Hjæælp ! Kemi

25. maj 2011 af Fanny<3 (Slettet)

 Hej

Kan I hjælpe mig med dette spørgsmål eller hvad man kan kalde det:

"Du bedes fortælle om hvilke grundstoffer organiske forbindelser indeholder"

Håber der er nogen der kan hjælpe.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af vejgeh (Slettet)

C og H. Desuden indeholder mange organiske forbindelser også O, N, S, P og halogener (F, Cl, Br og I).


Svar #2
25. maj 2011 af Fanny<3 (Slettet)

 Tusind tak.

Kan du evt også hjælpe mig med det her:

Fortæl om reaktioner mellem forskellige metaller og metalioner og anvend spændingsrækken til at afgøre om en reaktion er sandsynlig. Fortæl evt. om metaller, der kan danne hydrogen ved reaktion med syre eller vis hvordan man kan afstemme en redoxreaktion i sur opløsning.
 

Du bedes gøre rede for en redoxreaktion mellem to grundstoffer, hvor du fortæller om reduktion og oxidation og om oxidationstal. Fortæl evt. om reaktioner mellem metaller og metalioner og anvend spændingsrækken til at forudsige om en reaktion er sandsynlig eller vis hvordan man afstemmer en redoxreaktion i sur opløsning.


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2011 af vejgeh (Slettet)

Har du spændingsrækken foran dig? Alle metaller til venstre for H i spændingsrækken kan opløses i syre. Det betyder, at H+ kan reduceres til H2, ved at metallerne (fx Fe) afgiver en elektron til hvert H+, hvorved Fe (s) (i oxidationstal 0) selv bliver til Fe2+ (i oxidationstal +2). Man siger at jern oxideres, og at H+ reduceres.

På I stedet for H, kan du også sammenligne Fe og Cu2+. Fe kan afgive elektroner til Cu2+ (så de bliver til hhv. Fe2+ og Cu), men det omvendte kan ikke ske pga. deres placering i spændingsrækken.

Når du afstemmer en redoxreaktion i sur opløsning, skal du sørge for at antallet af positive eller negative ladninger på hver side er den samme, og selvfølgelig skal antallet af atomer også passe. Denne hjemmeside forklarere det hele meget fint - bare læs det hele langsomt og grundigt, så kan de fleste sagtens forstå det, selvom det er engelsk.


Skriv et svar til: Hjæælp ! Kemi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.