Fysik

Mekanik

25. maj 2011 af Matematikgym (Slettet) - Niveau: B-niveau

For en bil gælder  at accelerationen er 4m/s^2 og top hastigheden er 40m/s
For en motorcykel gælder at accelerationen er 6m/s^2 og top hastigheden er 30m/s

Hvornår indhenter bilen motorcyklen?

Jeg har beregnet at bilen har konstant fart efter 10 sekunden og motorcykelen har konstant fart efter 5 sekunder
Desuden har jeg beregnet at bilen kører 200 meter mens den accelererer og motorcykelen kører 75 meter mens den accelerer.. Men her opstår mit problem.. kan godt regne ud at man skal sætte s(t) lig med hinanden, men det giver (logisk nok) et negativt resultat fordi jeg ikke kan finde ud af at tage højde for den tid, som henholdsvis motorcykelen og bilen bruger på at accelerer

solve(1/2*40*t+200=1/2*30*t,t)

Håber nogle kan hjælpe.. på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvor starter de to køretøjer? Starter de samtidig? Hvilke retninger kører de i? Formuler alle oplysninger i opgaven, ellers kan vi ikke besvare den.


Svar #2
25. maj 2011 af Matematikgym (Slettet)

ja, okay sry.. læser til eksamen, så var bare en opgave jeg selv lige lavede.. men kører i samme retning, og de starter samme sted


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Og de starter også samtidig? Motorcyklen kommer først op på konstant hastighed. Beregn, hvor langt den har kørt, når den opnår konstant hastighed. Bilen kommer op på konstant hastighed efter 10s; beregn, hvor langt den har kørt på de første 10s . Beregn, hvor langt motorcyklen har kørt efter 10s. Forskellen i distancerne ved tiden 10s er den distance, som bilen så skal køre med den relative hastighed 40m/s - 30m/s = 10m/s .


Svar #4
25. maj 2011 af Matematikgym (Slettet)

Den har kørt 225m motorcyklen efter 10 sekunder.. dvs

Solve(200+40*t=225+30*t) t = 2.5

2.5 +10 =12.5 sekund.. ? :)


Svar #5
25. maj 2011 af Matematikgym (Slettet)

Eller bare 25m/(10m/s) som du skriver.. + 10 seks selvfølgelig


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, lige præcis. Bilen har kørt (1/2)·4m/s2·(10s)2 = 200m efter 10s, hvor den opnår den konstante hastighed 40m/s. Motorcyklen har kørt (1/2)·6m/s2·(5s)2 + 30m/s·5s = 75m + 150m = 225m efter 10s. Bilen skal så køre yderligere 225m - 200m = 25m med den relative hastighed 40m/s - 30m/s = 10m/s , dvs 25m/s/(10m/s) = 2,5s efter de første 10s . Bilen indhenter motorcyklen til tiden 10s + 2,5s = 12,5s efter starten.


Svar #7
25. maj 2011 af Matematikgym (Slettet)

Tusinde tak - Det var til stor hjælp


Skriv et svar til: Mekanik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.